Over RTV Oost




RTV Oost is één van de 13 publieke regionale media instanties (RMI’s) die Nederland rijk is. De concessie om als RMI te mogen functioneren heeft een looptijd van 5 jaar, waarna het Commissariaat van de Media (CvdM) opnieuw bekijkt of we nog voldoen aan de voorwaarden.
Eén van die voorwaarden is dat we een Mediaraad hebben die vaststelt of we Overijssel afdoende (kwantitatief, kwalitatief en met aandacht voor alle stromingen in de samenleving) bedienen met ons media-aanbod. Deze Mediaraad moet qua samenstelling representatief zijn voor de Overijsselse samenleving.

“Liefde voor de regio”


Op 1 juni 2017 heeft de RPO haar allereerste concessiebeleidsplan aan de staatssecretaris van OC&W aangeboden. In dit eerste concessiebeleidsplan met de titel “Liefde voor de regio”, maakt de RPO samen met de dertien regionale publieke media-instellingen (omroepen) in Nederland duidelijk waar zij voor staan.
Een professionele journalistieke media-organisatie die met korte lijnen voor een basisnieuwsvoorziening in de regio zorgt. Én de ambitie er ook bij te zijn als er in de samenleving bijzondere (culturele) gebeurtenissen plaatsvinden.

Ja, ik wil meer weten over de mogelijkheden

Stuur een bericht of bel ons op: 074 2456 456